Polecane nasiona bio

Polecane nasiona bio

Zdrowe i odżywcze posiłki mogą stanowić znaczne wzmocnienie dla naszego organizmu. Dlatego warto przyjrzeć się bliżej codziennej diecie i włączyć do niej odżywcze składniki. Niekiedy nie spodziewamy się nawet, jak nieskomplikowane może być wzbogacenie wartości spożywanych posiłków.

Ekologiczne nasiona warzyw do kiełkowania

nasiona warzyw bioCoraz większą popularność zyskują smaczne skiełkowane nasiona. Jeszcze lepiej, jeżeli zostaną wyhodowane samodzielnie – mamy wtedy pewność o zachowaniu najwyższej wartości odżywczej. Takie nasiona warzyw bio sprzedawane są w sklepach ekologicznych oraz specjalnych działach z naturalną żywnością. Ekologiczne kiełki są źródłem wielu witamin, białka, enzymów i substancji mineralnych. Samodzielnie kiełki można wyhodować podobnie jak rzeżuchę, ale przy kilku rodzajach nasion świetnie się sprawdza specjalne naczynie do kiełkowania. Do wszystkich posiłków możemy dodawać smaczne kiełki: rzodkiewki, brokuła, lnu czy cieciorki. Wszystko zależy od naszych upodobań smakowych. Kiełki najczęściej towarzyszą pożywnym śniadaniom, które dają energię na sporą część dnia. Skiełkowane nasiona wpływają korzystnie na układ trawienny, wzmacniają odporność a nawet działają na korzyść urody – przyczyniają się do poprawy stanu skóry i włosów. Dzięki takim odżywczym produktom można urozmaicić niejeden posiłek i sprawić, że dania przestaną być banalne. Takie odżywcze nowinki spotykają się też z entuzjazmem domowników. Za kiełkami przemawia też przecież ich wysoka wartość odżywcza.

W zdrowy styl życia wpisuje się aktywność sportowa, unikanie używek oraz odpowiednio zbilansowana dieta. Zdrowe nawyki działają z korzyścią na nasze zdrowie, wspomagają układ odpornościowy. Odżywcze kiełki są znakomitym pomysłem na podniesienie wartości odżywczej niejednego posiłku.

Komentarze są wyłączone.